Autor: Tööstusuudised.ee • 15. mai 2019

Üheksa Eesti ettevõtet osalevad Hiinas suurimal toiduinnovatsiooni messil

SIAL China 2019
Foto: EAS
EAS korraldas Shanghais toimuval toidu- ja joogisektori messil SIAL China 2019 ühisstendi, kus osaleb kokku üheks Eesti ettevõtet.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldas riikliku ühisstendi Shanghais toimuval toidu- ja joogisektori messil SIAL China 2019, kus Eesti ettevõtetest osalevad AS Balsnack International Holding, EBM Grupp AS, Revala OÜ, AS A. Le Coq, Saku Õlletehase AS, Heimtal Spirits OÜ, Distillirium OÜ, Haage Joogid OÜ ja Tanker Brewery OÜ. Toiduainetööstuse mess toimub 14.–16. maini, teatas EAS.

„Hiina tarbija on aina enam huvitatud välismaistest kvaliteetsetest toodetest ja teenustest. Seega on praegu Eesti tootjate jaoks erakordselt hea hetk Hiina turule sisenemiseks,“ ütles EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane ning lisas, et Hiina on ka EASil tugevalt fookuses. „See on tohutu potentsiaaliga turg ja meie eesmärk on aidata ettevõtetel Hiina suunas eksporti kasvatada,“ rõhutas Rebane.

Jäätisepulbrite tootmise ja müügiga tegeleva Revala müügijuhi Liisa Lepplaane sõnul osalesid nad SIALil ka eelmine aasta. „Praeguseks oleme leidnud edasimüüja ning messil soovime kohtuda olemasolevate klientidega ning tutvustada oma jäätiseid ka uutele potentsiaalsetele äripartneritele. Me jõudsime eelmisel aastal messi innovatsioonikonkursil kümne finalisti hulka ning esitleme ka tänavu täiesti uut toodet. Oleme oma jäätisepulbrile lisanud kollageeni,“ rääkis Lepplaan.

Distillirium OÜ juhatuse liige Rene Kõrve rääkis, et nemad on Shanghais väljas viie erineva džinniga. „Meil on kindel soov hakata oma tooteid Aasiasse eksportima. Usume, et osalemine SIAL China 2019 messil annab meile hea võimaluse tutvustada sealsele turule oma tooteid ning saada ka olulist tagasisidet. Eesmärk on leida asjalikke ja edasiviivaid ärikontakte, olgu nendeks siis kas kohalikud distribuutorid, jaemüüjad, hotellid, restoranid või kohvikud,“ ütles Kõrve.

Käsitööõllesid tootva Tankeri jaoks on suurepärane aeg, et astuda uutele ja suurtele turgudele. Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela lausus, et äsja sai Jüris avatud uus, senisest ligi kaks korda suurem tehas, milles esimese siinse väikepruulijana hakatakse õlut klaaspudeli asemel villima plekkpurkidesse.

"Tegemiselt on märksa keskkonnasõbralikuma lähenemisega, kuna purkide materjal on korduvalt kasutatav ning ekspordi seisukohast on oluline, et purgis ei pääse hapnik ja UV-valgus tootele ligi ning toode säilib paremini. Purk on ka kergem, seega on nende transport võrreldes klaaspudelitega ligi 50% efektiivsem," märkis Tammela.

Lisaks messile toimub 15. mail Shanghais maaeluministri ja EASi vastuvõtt, kus võõrustame ühisstendil osalevaid ettevõtteid ja nende koostööpartnereid.

Messil osaleb üle 110 000 külastaja ja 4000 eksponendi. Mess toimub 17 hallis ja ligi 200 000 ruutmeetril. Eesti on väljas kahe ühisstendiga - üks joogi- ja teine toiduhallis.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077